fbpx

CE DIMENSIUNE ŞI ÎNĂLŢIME SĂ ALEG?

Dimensiunea – atunci când planificaţi achiziționarea unui dormitor nou, ar trebui să aveţi în vedere faptul că pentru a fi confortabilă o saltea trebuie să aibă cu 20 cm mai mult decât persoana care o foloseşte. Când înlocuiți salteaua fără a schimba dormitorul trebuie să măsuraţi dimensiunea internă (deschidere luminoasă) a dormitorului. Este bine să se aibă în vedere posibilitatea de pune (înveli) un cearşaf, în special în cazul saltelelor cu o singură față.
Optarea pentru dimensiunea standard de pe piaţă este de asemenea o bună practică, pentru că, în cele mai multe cazuri, aceste produse sunt disponibile, nu generează complicaţii de producţie suplimentare, respectiv au o calitate mai bună şi, nu în ultimul rând, adesea au un preţ mai bun.   Înălțimea – cel mai adesea alegerea înălțimii saltelei creează mari ezitări și provoacă cele mai multe întrebări. Înălțimea trebuie să fie în concordanţă cu înălțimea tăbliilor, astfel încât să nu creeze disconfort la așezarea la capătul patului. În ceea ce privește greutatea corporală a persoanei care va folosi salteaua, cu cât aceasta este mai mare, cu atât şi salteaua ar trebui să fie mai înaltă. Pentru saltelele din latex, o înălţime de 16 cm şi duritate medie este potrivită pentru greutate de 60-70kg ; 18cm- până la 80 -90 kg ; 20cm -până la 100-110kg. În cazul unei greutăţi mai mari recomandăm utilizarea unei saltele mai tari, dar oferim și soluții personalizate în ceea ce priveşte înălțimea saltelei, fără restricții.
Duritate – Duritatea saltelei este o chestiune de preferințe și senzaţie de confort personală. Noi oferim trei tipuri de duritate “M” – mediu moale, “F” – dure și “Super F” – super dure. Latexul în alte condiţii echivalente este mai moale decât poliuretanul și arcul, așa că dacă nu aveţi posibilitatea de a testa salteaua este bine să aveţi acest lucru în vedere. Greutatea corporală a persoanei care o foloseşte are de asemenea importanţă în alegerea durităţii. Se recomandă ca persoanele cu o greutate mai mare de 100 kg să se orienteze către o duritate mai mare, din punct de vedere al confortului şi păstrării proprietăților saltelei pentru o lungă perioadă de timp.

Coș

PUTEȚI OBȚINE PÂNĂ LA 30% REDUCERE!

CUMPĂRĂ MAI MULT - ECONOMISEȘTE MAI MULT

10% reducere dacă cumpărați 2 produse

30% reducere dacă cumpărați 3 produse

*Nu este valabil pentru produse promotionale