Util


Consilier în alegerea saltelei


SALTEA „LATEX” SAU ALTĂ SALTEA ?

În cazul în care pentru Dvs. cel mai important criteriu în alegerea saltelei este confortul, salteaua din spuma de latex este fără îndoială cea mai bună alegere. Nu vă veţi confrunta cu leganatul şi scârţăitul saltelei cu arcuri și cu neregularitățile de suprafață după o utilizare nu foarte lungă. Senzaţia de suport şi elasticitate este incomparabilă cu ceea ce oferă salteaua din spuma poliuretanică.

Un alt criteriu important este rezistenţa saltelei. Latexul este unul dintre cele mai rezistente la deformare materiale pentru fabricarea saltelelor. Testul standard în producția de spumă de latex este exercitarea a 80 000 de presiuni asupra saltelei, caz în care este considerată inacceptabilă pierderea permanentă a unei înălțimii de peste 5 mm. Fiecare lot de saltele fabricate este supus acestui test.
Din această cauză, termenul standard de garanţie pentru saltelele din latex este de 10 ani.

Bineînțeles că prețul este întotdeauna important. O privire mai atentă asupra pieţei saltelelor arată că un preţ ridicat al saltelelor din latex este mai degrabă un mit. Prețurile unei saltele de o persoană pe piaţa noastră variază între 80 şi 1200 leva. Cu un preț mediu pentru salteaua de o persoană de aproximativ 300 de leva, saltelele “Latex” sunt poziţionate în mijlocul de aur.

Service-ul este un aspect al comerțului cu saltele de a cărui importanță ar trebui de asemenea să fim conștienți atunci când alegem o saltea. Pentru firma “Econ 91” pe primul loc este satisfactia fiecarui client. Echipa noastră răspunde fiecărui apel al dvs., și nu lasă niciun caz nerezolvat , de orice natură ar fi acesta.

Made in Bulgaria! “Ekon 91” este singurul producător de saltele din spuma de latex din peninsula Balcanică. O parte din saltelele din spumă latex oferite pe piața noastră sub altă marcă comercială sunt fabricate de “Ekon 91”, iar celelalte sunt importate. Compania asigură 150 de locuri de muncă într-o regiune cu șomaj ridicat.

Pentru a recapitula – Salteaua “Latex” este printre cele mai confortabile saltele , având cea mai mare garanție la un preț sub media pieței.

CITEŞTE

CE MODEL DE „LATEX” SĂ ALEG?

1. DUPĂ FUNCŢIONALITATE:

Cu o singură faţă – Dacă achiziţionaţi un dormitor nou, fără saltea și somieră prevăzute, dacă doriți să înlocuiţi saltelele dvs. cu o faţă mai vechi,dacă salteaua va avea mecanism de ridicare, atunci, fără îndoială, salteaua cu o singură faţă este opțiunea mai convenabilă. Astfel evitaţi cumpărarea separată a unei saltele şi somiere, economisind de asemenea şi bani. Cel mai important în alegerea unei saltele cu o singură față este să se aibă în vedere că în timpul asamblării mecanismul de ridicare se prinde prima dată de saltea şi după aceea de caseta patului. Nu trebuie să se permită perforarea casetei patului în prealabil!

Cu două feţe – În cazul în care patul este prevăzut cu somieră sau grătar, dvs. aveţi nevoie de o saltea cu două feţe. Avantajele saltelei cu două feţe sunt:
– posibilitatea saltelei de a fi prevăzută cu husă detaşabilă;
– posibilitatea ca salteaua să fie întoarsă periodic, ceea ce prelungeşte perioada de viaţa a acesteia şi îi păstrează caracteristicile de funcţionare.
– posibilitatea reparării somierei în caz de necesitate (schimbarea lamelor, etc.).
– perioadă de garanţie mai mare pentru cele mai multe modele de saltele cu două feţe

2. ÎN FUNCŢIE DE CONŢINUT:

Saltea din latex pur – Acestea sunt modele: Standard, Lux, Saltea Top Black Label, Air Air, Bebe – acestea se deosebesc prin elasticitatea mare, confort, pot fi pliate, rulate, sunt ușor de transportat. Modelul Air Air este cu cea mai bună ventilație , precum şi cel mai potrivit pentru paturi cu somiere mobile (care se articulează).
– Latex și cocos –Acestea sunt modele Cocos şi Bebe Cocos – adăugarea stratului de cocos conferă saltelei duritate suplimentară şi ventilare. Dezavantajul este că nu trebuie să fie pliată.
– Memory latex – Memory latex Lux și Memory latex Gold – Saltele cu un strat suplimentar de Memory latex se deosebesc de celelalte saltele prin senzaţia pe care o creează. Memory latex are capacitatea de a învălui corpul urmându-i curbele. Memory latexul îşi recapătă lent forma după comprimare, ceea ce crează o senzaţie specifică de afundare.
-Coral – Modelele din această clasă sunt compuse dintr-un miez de particule de spumă de latex suplimentar omogenizate și vulcanizate și două straturi de latex monolit. Acestea se deosebesc printr-o densitate și duritate mai mare faţă de celelalte saltele.

CITEŞTE

CE DIMENSIUNE ŞI ÎNĂLŢIME SĂ ALEG?

 Dimensiunea – atunci când planificaţi achiziționarea unui dormitor nou, ar trebui să aveţi în vedere faptul că pentru a fi confortabilă o saltea trebuie să aibă cu 20 cm mai mult decât persoana care o foloseşte. Când înlocuiți salteaua fără a schimba dormitorul trebuie să măsuraţi dimensiunea internă (deschidere luminoasă) a dormitorului. Este bine să se aibă în vedere posibilitatea de pune (înveli) un cearşaf, în special în cazul saltelelor cu o singură față.
Optarea pentru dimensiunea standard de pe piaţă este de asemenea o bună practică, pentru că, în cele mai multe cazuri, aceste produse sunt disponibile, nu generează complicaţii de producţie suplimentare, respectiv au o calitate mai bună şi, nu în ultimul rând, adesea au un preţ mai bun.   Înălțimea – cel mai adesea alegerea înălțimii saltelei creează mari ezitări și provoacă cele mai multe întrebări. Înălțimea trebuie să fie în concordanţă cu înălțimea tăbliilor, astfel încât să nu creeze disconfort la așezarea la capătul patului. În ceea ce privește greutatea corporală a persoanei care va folosi salteaua, cu cât aceasta este mai mare, cu atât şi salteaua ar trebui să fie mai înaltă. Pentru saltelele din latex, o înălţime de 16 cm şi duritate medie este potrivită pentru greutate de 60-70kg ; 18cm- până la 80 -90 kg ; 20cm -până la 100-110kg. În cazul unei greutăţi mai mari recomandăm utilizarea unei saltele mai tari, dar oferim și soluții personalizate în ceea ce priveşte înălțimea saltelei, fără restricții.
Duritate – Duritatea saltelei este o chestiune de preferințe și senzaţie de confort personală. Noi oferim trei tipuri de duritate “M” – mediu moale, “F” – dure și “Super F” – super dure. Latexul în alte condiţii echivalente este mai moale decât poliuretanul și arcul, așa că dacă nu aveţi posibilitatea de a testa salteaua este bine să aveţi acest lucru în vedere. Greutatea corporală a persoanei care o foloseşte are de asemenea importanţă în alegerea durităţii. Se recomandă ca persoanele cu o greutate mai mare de 100 kg să se orienteze către o duritate mai mare, din punct de vedere al confortului şi păstrării proprietăților saltelei pentru o lungă perioadă de timp.
CITEŞTE

CE DURITATE SĂ ALEG?

Duritatea saltelei este o chestiune de preferințe personale și senzaţie de confort. Noi oferim trei tipuri de duritate “M” – mediu moale, “F” – dure și “Super F” – super dure. Latexul în alte condiţii echivalente este mai moale decât poliuretanul și arcul, așa că dacă nu aveţi posibilitatea de a testa salteaua este bine să aveţi acest lucru în vedere. Greutatea corporală a persoanei care o foloseşte are de asemenea importanţă în alegerea durităţii. Se recomandă ca persoanele cu o greutate mai mare de 90 kg să se orienteze către o duritate mai mare, din punct de vedere al confortului şi păstrării proprietăților saltelei pentru o lungă perioadă de timp.
CITEŞTE
Nu există produse selectate în coș